Volg onderstaand stappenplan om deze heerlijke Turkse appelthee met yoghurt limoen ijsthee te maken.

IJSTHEE RECEPT TURKSE APPELTHEE YOGHURT LIMOEN

Wat heb je nodig?

8 volle theelepels Turkse appel thee yoghurt limoen
1 (biologische) limoen
1 (biologische) appel (zuur)
Basilicum
Geschaafd ijs of ijsblokjes

Giet 1 liter kokend water bij de Turkse appelthee yoghurt – limoen in een kan en laat het minimaal 40 minuten trekken.
Vul een grote kan met de ijsblokjes of geschaafd ijs en giet de thee erover. Laat het afkoelen tot de thee helemaal koud is.

Snijd de limoen en appel in plakjes en voeg ze toe aan de koude thee met een handvol basilicumblaadjes. Laat dit minstens 1 uur trekken.

Nu kan de fruitig-kruidige ijsthee worden geserveerd.

Een sprankelende cocktailtip tip voor die zwoele zomerse avonden:

Bereid de ijsthee zoals hierboven beschreven en doe er een droge zoete witte wijn bij.

error: Oops, dat werkt niet!